ua en ru

Кабмін виділив Крюківському вагонобудівному заводу 767,1 млн грн на створення швидкісних електропоїздів до 2014 р

Кабінет міністрів України виділив Крюківському вагонобудівному заводу 767,1 млн грн на створення лінійки швидкісних електропоїздів. Про це йдеться в постанові Кабміну № 839 від 10 вересня 2012 р.

Згідно з розпорядженням, у додаток 2 до Державної програми розвитку внутрішнього виробництва (орієнтовний перелік інвестиційно - інноваційних проектів) додана позиція про створення низки (лінійки) міжрегіональних двосистемних електропоїздів зі швидкістю руху 160-250 км/ч. Суб'єктом інвестиційної діяльності визначено ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод". Термін реалізації проекту - 2012 - 2014 рр., вартість - 767,1 млн грн.

Планується створення високотехнологічних імпортозамінних міжрегіональних двосистемних електропоїздів, підвищення експортного потенціалу вагонобудівної галузі, зменшення рівня енергоспоживання в сфері залізничного транспорту, забезпечення його екологічності; оптимізація пасажиропотоків, в тому числі з суміжними державами, в результаті підвищення якості, швидкості, комфортності та безпеки залізничних пасажирських перевезень.

Читайте також: Азаров: "Ми Hyundai більше купувати не будемо. Будемо купувати поїзда Крюківського заводу".