ua en ru

Кабмін виділив 76 млн грн для відновлення роботи Вуглегірської ТЕС і оснащення її автоматичною системою управління

Кабінет міністрів України прийняв рішення про виділення 76 млн грн для відновлення роботи Вуглегірської ТЕС і встановлення технічної системи його управління. Про це, виступаючи перед народними депутатами в ході години уряду, заявив міністр енергетики України Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-України.

"У Міненерговугілля створена відповідна комісія та з метою превентивного розгляду і прийняття вузьких технічних рішень секцій науково-технічної ради Міненерговугілля... Підготовлена ​​кошторисна документація з технічного переоснащення будівельних конструкцій Вуглегірської ТЕС... і проект зведеного кошторису на суму близько 76 млн грн. 26 Квітеня 2013 р. направлений в Мінрегіон для підготовки розпорядження про виділення коштів. Хочу додати, що на останньому засіданні Кабміну було прийнято вже рішення про виділення цих коштів", - сказав міністр.

Крім того, за словами Ставицького, підготовлено технічне завдання та кошторисна документація з виконання робіт з відновлення системи контролю та управління енергоблоками Вуглегірської ТЕС, "а також проект розпорядження Кабміну з питання відновлення роботи Вуглегірської ТЕС ПАТ Центренерго, який передбачає установити додатковий платіж у складі тарифу на електроенергію в обсязі коштів визначених проектом будівництва системи автоматичного керування".

Читайте також: Ремонт системи управління на Вуглегірської ТЕС оцінюється в 150 млн грн, - гендиректор "Центренерго"