ua en ru

Кабмін виділив 7 млрд гривень на розвиток озброєння для армії

Кабмін виділив 7 млрд гривень на розвиток озброєння для армії Фото: на розвиток озброєння армії виділено 7 мільярдів

Ця сума в 4 рази перевищує обсяг фінансування 2014 року

У 2016 році на заходи з розвитку озброєння і військової техніки передбачено 7 мільярдів гривень, що в чотири рази перевищує обсяг фінансування у 2014 році, і майже у вісім разів - обсяг фінансування 2013 року. Про це повідомляє прес-служба уряду.

"У відповідності з державним оборонним замовленням на 2016 рік, поточного року Міністерство оборони України уклало 54 контракти та додаткові угоди з державними підприємствами на загальну суму майже 2 мільярди гривень", - повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк.

За результатами проведених державних випробувань був прийнятий на озброєння Збройних Сил України у 2016 році автоматизовану станцію оптико-електронних перешкод СПЕ-1. Закуплено та поставлено до Збройних Сил України у 2016 році: 5 комплектів безпілотних авіаційних комплексів "Фурія", 24 автомобілі сімейства КрАЗ і МАЗ, 30 наземних радіолокаторів і тому подібне.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак анонсував старт реформ в його відомстві на законодавчому рівні в березні 2016 року.