ua en ru

Кабмін вніс в Раду проект держбюджету-2014

На сайті Ради зазначається, що документ передано на розгляд керівництву 18 грудня

Кабінет Міністрів вніс у Верховну Раду проект державного бюджету на 2014 рік. Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Відповідний законопроект №3000 було зареєстровано в Раді 14 вересня, потім документ було знято з розгляду.

Зараз же на сайті Ради зазначається, що документ передано на розгляд керівництву 18 грудня. Однак станом на 23:00 текст документа на сайті відсутній.

Проект держбюджету- 2014 був попередньо схвалений сьогодні на засіданні Кабінету міністрів. Згідно з попередніми даними, в якості базового показника пропонується прогноз номінального ВВП у розмірі 1,65 трлн грн при споживчій інфляції на рівні 8,3% і доходах зведеного (консолідованого) бюджету - 540 млрд грн. За словами першого заступника міністра фінансів Анатолія Мрковского, дефіцит держбюджету в 2014 р. може скласти 3 % - плюс-мінус 0,5%.

За словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, проектом головного фінансового документа країни передбачено надання держгарантій на 50 млрд грн, а загальний ресурс місцевих бюджетів збільшено на 15 млрд грн в порівнянні з поточним роком. Планується, що мінімальна зарплата в 2014 р. буде підвищуватися втричі і зросте до кінця року на 18 %. На розвиток медичної галузі передбачено понад 3 млрд грн. А допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям та дітям-інвалідам зростуть на 22 %.

Опозиція протестує проти швидкого прийняття державного бюджету на 2014 р. Але глава регламентного комітету Володимир Макеєнко (ПР) допустив можливість прийняття держбюджету в суботу, 21 грудня.