ua en ru

Кабмін поверне до держбюджету кошти, отримані в рамках Кіотського протоколу і нібито витрачені не за призначенням

Уряд має намір повернути кошти, які були отримані від продажу квот на викиди в рамках Кіотського протоколу і нібито витрачені попереднім урядом не за призначенням, до державного бюджету України. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Уряд має наміри використати всі механізми для повернення до державного бюджету України коштів, які були визнані міжнародними аудиторами як такі, що були витрачені не за призначенням. Матеріали вже направлені до правоохоронних органів Великобританії, США, а також у судові органи. Наразі ведуться процесуальні дії", - заявив Ф.Ярошенко.
Ф.Ярошенко також наголосив, що нардепи від фракції БЮТ-Батьківщина надали матеріали японського аудиту, які наводяться станом на 20 травня 2010 р., коли ресурсне забезпечення зобов'язань за Кіотським протоколом було відновлено новим урядом.
"Аналіз компанії BDO наводиться станом на 20 травня поточного року, коли ресурсне забезпечення зобов'язань за Кіотським протоколом вже було відновлено новим урядом", - заявив Ф.Ярошенко.