ua en ru

Кабмін збільшив в бюджеті-2012 виплати чорнобильцям на 1,8 млрд грн за рахунок зменшення витрат в органах влади

Кабінет міністрів збільшив у проекті бюджету на 2012 рік виплати чорнобильцям на 1,8 млрд, за рахунок зменшення капітальних витрат в центральних органах виконавчої влади. Про це сьогодні під час брифінгу у парламенті заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Розглянуті макропоказники не залишилися на такому ж рівні, як в першому читанні. Тоді був узятий помірне зростання ВВП - 5%, номінальний ВВП склав 1 трлн 512 млрд грн. У зв'язку з тим, що йде уповільнення темпів розвитку світової економіки, а наша економіка відкрита і експортоорієнтована, вони взаємозалежні... тому ми переглянули показники і перейшли від помірного до консервативного прогнозу, де зростання реального ВВП складе 3,9%, номінальний ВВП зменшився на 15 млрд. А що це означає? Що у нас зменшуються доходи бюджету", - сказав міністр.
Він зазначив, що доходи бюджету зменшено на 4,2 млрд і додав, що "одночасно скориговано всі соціальні витрати, які повинні виплачуватися з Пенсійного фонду (ПФ).
"Ми збільшили трансфер ПФ на 7,5 млрд, ми збільшили виплати чорнобильцям на 1,8 млрд, але не за рахунок збільшення прибуткової частини бюджету, а зменшили капітальні витрати на 17,5 млрд і інші витрати, які є в центральних органах виконавчої влади... зменшили субвенції на соціально-економічний розвиток... Сьогодні в залі говорили, що влада збільшила собі утримання на 6 млрд грн. Так я скажу, що не все так відбувається...У нас бюджет зроблений за законом. Що стосується дефіциту бюджету, він у нас рекордно низький", - резюмував Ярошенко.