ua en ru

Кабмін затвердив проект держбюджету-2017

Кабмін затвердив проект держбюджету-2017 Фото: уряд схвалив проект держбюджету-2017

Уряд на позачерговому засіданні розглянув проект держбюджету на 2017 рік

Кабінет міністрів України затвердив проект державного бюджету на 2017 рік. Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми його підпишемо і відправимо в український парламент", - зазначив Гройсман після того, як члени уряду схвалили проект.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, пріоритетами держбюджету-2017 є, насамперед, обороноздатність і продовження децентралізації. Зокрема, на оборону і національну безпеку планується виділити 129 млрд гривень. Серед інших пріоритетів - розвиток промисловості, агроіндустрії, енергоефективність, підтримка малих фермерів, освіта і медицина.

Президент України Петро Порошенко в свою чергу заявив, що підвищення зарплат працівникам сфери освіти й охорони здоров'я України є пріоритетом на 2017 рік.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Олексій Гончаренко вважає, що поки немає підстав говорити про те, що державний бюджет на 2017 рік буде прийнятий Верховною Радою в останній день за традицією попередніх років. Він зазначив, що відповідна практика вже стала нормою для України.