ua en ru

Кабмін затвердив план імплементації директиви Європарламенту про використання енергії з відновлюваних джерел

Кабінет міністрів України затвердив план заходів з імплементації директиви Європейського парламенту та Ради ЄС про використання енергії з відновлюваних джерел.

Кабінет міністрів України затвердив план заходів з імплементації директиви Європейського парламенту та Ради ЄС про використання енергії з відновлюваних джерел. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 791-р від 3 вересня 2014 р.

"Затвердити план заходів з імплементації директиви Європейського парламенту та Ради 2009/28/ЄС від 23 квітня 2009 р. про заохочення до використання енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії та якою вносяться зміни до, а в подальшому скасовуються Директиви 2001/77/ЄС та 2003/30/ЄС", - йдеться у постанові.

Згідно з планом заходів Міненерговугілля та НКРЕ повинні щороку до 31 грудня починаючи з 2014 р. забезпечити підготовку і подання Держенергоефективності для інформування Секретаріату Енергетичного Співтовариства повідомлення про можливості застосування між Україною та державами-членами Енергетичного співтовариства статистичних трансфертів енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії.

Також уряд доручив Мінагрополітики, Мінекономрозвитку, Мінприроди, Міненерговугілля, Держенергоефективності, Держлісагентство 30 грудня 2014 р. розробити критерії сталості для рідкого та газоподібного палива, що виробляється з біомаси та використовується на транспорті, а також для рідкого палива, що виробляється з біомаси та призначається для енергетичного використання, іншого ніж транспорт, враховуючи виробництво електричної, теплової енергії та енергії на охолодження.

Крім того, згідно з планом, Мінрегіон, Держземагентство, Мінагрополітики, Мінприроди повинні до 30 грудня 2014 р. підготувати і подати Держенергоефективності для інформування секретаріату Енергетичного Співтовариства перелік зон території країни, що класифікуються за другим або більш детальним рівнем Номенклатури територіальних одиниць для статистики (NUTS), визначеної відповідно до Регламенту № 1059/2003 Європейського парламенту та Ради ЄС від 26 травня 2003 р. щодо встановлення спільної класифікації територіальних одиниць для цілей статистики.

Також Мінагрополітики, Мінприроди, Міненерговугілля, Держенергоефективності повинні щороку до 10 лютого починаючи з 2015 р. забезпечувати підготовку і подання Держенергоефективності для інформування Секретаріату Енергетичного Співтовариства повідомлення про дотримання критеріїв сталості для рідкого та газоподібного палива, що виробляється з біомаси та використовується на транспорті, а також для рідкого палива, що виробляється з біомаси та призначається для енергетичного використання, іншого ніж транспорт, враховуючи виробництво електричної, теплової енергії та енергії на охолодження.