ua en ru

Кабмін затвердив національний план заходів з реалізації другого етапу стратегії економічного розвитку СНД на період до 2020 р

Кабінет міністрів України затвердив національний план заходів з реалізації другого етапу (2012-2015 рр.) стратегії економічного розвитку Співдружності незалежних держав на період до 2020 р. Про це йдеться у розпорядженні уряду від 13 травня 2013 р. № 294-р.

Зокрема даний план передбачає забезпечення реалізації положень договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 р.

Крім того, у рамках удосконалення митного адміністрування в державах - учасницях СНД передбачається розроблення документів, необхідних для створення єдиної міждержавної системи обміну інформацією, забезпечення її збору, зберігання та оброблення та запровадження електронного обміну інформацією між митними та іншими контролюючими органами держав - учасниць СНД.

Крім того, передбачається розроблення та схвалення Концепції міжрегіонального і прикордонного співробітництва держав - учасниць СНД до 2020 р.

Також план заходів включає розвиток системи автомобільних доріг загального користування в рамках міжнародних транспортних коридорів держав - учасниць СНД, що проходять територією України.

У сфері ТЕК плануються спільні заходи з розвідки, розробки та експлуатації нафтових і газових родовищ, а також виконанні рамкової програми співробітництва держав - учасниць СНД у сфері мирного використання атомної енергії на період до 2020 р. "Співробітництво "Атом-СНД".

Кабмін доручив міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з іншими центральними органами виконавчої влади забезпечити виконання національного плану заходів, затвердженого даним розпорядженням.

Читайте також: Рух на підтримку союзу Росії, України і Білорусії складе конкуренцію Партії регіонів, - Інститут країн СНД