ua en ru

Кабмін посилив соціальний захист постраждалих під час подій на Майдані

Кабмін посилив соціальний захист постраждалих під час подій на Майдані Фото: постраждалі на Майдані (РБК-Україна)

Затверджено порядок видачі посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності

Кабінет міністрів України на засіданні 28 лютого посилив соціальний захист постраждалих під час подій на Майдані в 2013-2014 р. Відповідна постанова уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Зазначимо, документ був розроблений для виконання закону, який вніс зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та визначив статус "потерпілий учасник Революції Гідності".

"Для виконання цієї норми нами підготовлено проект постанови, який затверджує порядок встановлення такого статусу і порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Таким чином, особи, які під час участі в масових акціях протесту отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), але вони не призвели до інвалідності, зможуть отримати статус постраждалого учасника, що сприятиме їх соціальному захисту.

Фото: проект постанови (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше Кабмін уточнив порядок виплат сім'ям загиблих на Майдані. Зокрема, Мінсоцполітики надали право приймати рішення про виплату одноразової грошової допомоги батькам, які спільно не проживали з особами, загиблими в результаті акцій протесту в період з 21 листопада 2013 по 21 лютого 2014 року.