ua en ru

Кабмін розробить законопроект про компенсацію спожитого в зоні АТО газу за рахунок бюджетних призначень

Кабінет міністрів України напрацює законопроект, що передбачить компенсацію вартості газу, спожитого на підконтрольних терористам територіях за рахунок соціальних виплат і субсидій передбачених для цих територій.

Кабінет міністрів України напрацює законопроект, що передбачить компенсацію вартості газу, спожитого на підконтрольних терористам територіях за рахунок соціальних виплат і субсидій передбачених для цих територій. Про це журналістам в Кабінеті міністрів повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця схема зараз буде відпрацьована. Буде підготований відповідний законопроект, який дозволить певним чином компенсувати ті ж витрати на постачання газу за рахунок бюджетних призначень, пільг і субсидій, які повинні йти на фінансування тих територій", - сказав Продан.

Він також додав, що в постачанні газу на згадані території будуть певні обмеження.

"Там сьогодні російські бойовики ведуть обстріли ліній електропередач, магістральних мереж, і періодично виникають певні збої в постачанні газу, електроенергії. Це подається з Єдиної енергосистеми України, тому, звісно, певні обмеження там будуть відбуватися... Певні обмеження будуть здійснюватися, але від'єднувати людей, як сказав прем'єр, ми не будемо, тому що там живуть громадяни України", - сказав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні заявив, що Кабінет міністрів продовжить постачати газ і електроенергію на окуповані терористами території Донбасу, але як тільки центральна влада відновить контроль над відповідними територіями, то сума коштів, передбачена на виплату пільг та субсидій, буде зменшена на вартість енергоресурсів на тих територіях, які зараз контролюються терористами.