ua en ru

Кабмін розгляне сьогодня проект розпорядження про затвердження прогнозного балансу природного газу на 2011 р

Кабінет міністрів України сьогодні розгляне проект розпорядження про затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу на 2011 рік. Про це повідомляється в порядку денному засідання Кабміну України.
По цьому питанню буде доповідати міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко. Також Ю.Бойко буде доповідати по питанню про затвердження фінансового плану ВАТ "Укргідроенерго" на 2011 р., по питаннях щодо сплати розстрочених податкових зобов'язань дочірньої компанії "Укргазвидобування" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" та про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2009 р. № 1087 (щодо упорядкування обліку газу та забезпечення належного рівня розрахунків теплопостачальних підприємств за природний газ).

Міністр фінансів Федір Ярошенко буде доповідати по питанню оптимізації кількості бюджетних программ, про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2003 р. № 261 (щодо діяльності ВАТ "Ощадбанк") та про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 12 листопада 1993 р. № 921 (щодо діяльності Державної податкової служби).
Також будуть розглянуті законопроекти про внесення змін до законів України "Про рекламу" та "Про автомобільні дороги" (доповідач - голова Державної служби автомобільних доріг Володимир Демішкаш); про внесення змін до закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (доповідач - міністр оборони Михайло Єжель); про внесення змін до статті 206 Податкового кодексу України щодо оподаткування товарів, які тимчасово ввозяться на митну територію України (доповідач - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов); про внесення змін до закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (доповідач - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов).
Крім того, на порядку денному Кабміну будуть розглянуті проекти постанов Кабміну: про утворення Міжвідомчої комісії з питань забезпечення цінової стабільності на основні соціально значущі товари і послуги (доповідач - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов); про внесення змін до деяких рішень Уряду з питань обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов (доповідач - віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства віктор Тихонов); про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки пропаганди України за кордоном та деякі питання використання у 2011 році державних капітальних видатків (доповідач - міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник); про внесення змін до Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ (довід ач - міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов); про внесення змін до переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності (доповідач - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов); про затвердження Порядку передачі фонду фінансування будівництва або фонду операцій з нерухомістю в управління іншій фінансовій установі за рішенням суду (доповідач - голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василь Волга).
Також серед проектів розпоряджень Кабміну на порядку денному будуть розглянуті проекти про затвердження плану заходів з виконання у 2011 р. Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва в Україні (доповідач - перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов); про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про схвалення концепції реформування і розвитку аграрної освіти та науки (доповідач міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк); про передачу деяких вищих навчальних закладів до сфери управління Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (доповідач - міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник).
Крім того, на порядку денному перший заступник міністра Кабінету міністрів Костянтин Любченко буде доповідати про план організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 15 лютого 2011 р. № 3024 "Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності банків".