ua en ru

Кабмін передбачив можливість ліцензування телемовлення з використанням мережі Інтернет

Кабмін передбачив можливість ліцензування телемовлення з використанням мережі Інтернет Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України затвердив нову редакцію Методики розрахунків ліцензійного збору за ліцензування діяльності у сфері телерадіомовлення, якою передбачено можливість ліцензування телевізійного мовлення з використанням мережі Інтернет. Про це свідчить постанова №1014 від 28 грудня, опублікована на урядовому порталі.

Згідно з постановою, передбачено зменшення ліцензійного збору за продовження ліцензії, зокрема, на аналогове ефірне телемовлення в період переходу на цифровий формат мовлення.

Також новою методикою забезпечується створення сприятливих умов для розвитку телерадіомовлення, яке охоплює райони проведення антитерористичної операції і сільську місцевість.

Крім того, для можливості забезпечення населення в сільській місцевості програмною послугою при здійсненні кабельного мовлення та для малопотужних передавачів в діапазоні 11,7-12,5 ГГц з використанням багатоканальних розподільчих систем - розмір ліцензійного збору зменшується на 70%.

З метою підвищення якості програмного продукту ліцензіатів і стимулювання використання вітчизняних програм, дитячих, освітніх програм за результатами попереднього аналізу програмної концепції мовлення розмір ліцензійного збору може змінюватися.

Кабмін також визначив, що збір зменшується на 30%, якщо телерадіоорганізація у програмному наповненні використовує переважно (понад 80% загального обсягу мовлення) програми вітчизняного виробництва і чи дитячі, освітні програми вітчизняного виробництва обсягом не менше 3:00 на добу, або не менше 15 % загального обсягу мовлення, якщо останній становить менше 24 годин в суткі. При цьому ліцензійний збір збільшується на 30%, якщо частка програм іноземного виробництва в загальному обсязі мовлення становить понад 30%.

Нагадаємо, раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення уточнив розміри нових штрафів для телерадіомовників.