ua en ru

Кабмін пропонує ВР закріпити ставки податку на прибуток на рівні 18% і ПДВ на рівні 20%

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України закріпити ставки податку на прибуток на рівні 18% та податку на додану вартість на рівні 20%.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України закріпити ставки податку на прибуток на рівні 18% та податку на додану вартість на рівні 20%. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 4576 "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні", текст якого розміщений на сайті парламенту.

"Запровадити на постійній основі застосування основної ставки податку на прибуток підприємств на рівні 18% та податку на додану вартість на рівні 20%", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Крім того, уряд пропонує збільшити ставки податків і зборів, крім збору за спеціальне використання лісових ресурсів та екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, визначених в абсолютних значеннях (крім євро), на індекс споживчих цін, індекс цін виробників промислової продукції.

Нагадаємо, згідно зі змінами до Податкового кодексу, в 2015 р. передбачалося зниження ПДВ до 17%, а ставки податків на прибуток поступово повинні знижуватися протягом 3 років: у 2014 р. - 18%, в 2015 р. - 17%, з 2016 р. - 16%.