ua en ru

Кабмін пропонує ВР посилити відповідальність за ДТП за участю бойової техніки

Кабмін пропонує ВР посилити відповідальність за ДТП за участю бойової техніки Фото: Кабінет міністрів

Посилюється кримінальна відповідальність за смертельні ДТП за участю бойової техніки

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України посилити відповідальність за порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної або транспортної машини. Текст відповідного законопроекту №3729 був зареєстрований у парламенті 28 грудня 2015 року.

Так проектом закону передбачається, що порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної або транспортної машини, вчинене в стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних, психотропних чи інших одурманюючих засобів - карається штрафом від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3,400 - 5,950 тис. гривень).

Підкреслюється, що порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної або транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або смерть потерпілого, - карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років. Чинний закон передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, парламенту пропонують дозволити позбавлення статусу учасника бойових дій за пияцтво в ході виконання бойового завдання. Відповідний законопроект №3712 був зареєстрований у парламенті 23 грудня 2015 року.