ua en ru

Кабмін пропонує внесення змін до Земельного кодексу щодо стимулювання розвитку торфодобувної та буровугільної галузей

Кабінет міністрів України сьогодні, 12 червня 2013 р., на своєму засіданні схвалив законопроект про внесення змін до статті 66 Земельного кодексу України, яких спрямовано на стимулювання розвитку торфодобувної та буровугільної галузей. Про це повідомила прес-служба Кабміну.

"Законопроект спрямовано на забезпечення стимулювання розвитку торфодобувної та буровугільної галузей України шляхом встановлення передумов щодо подальшого отримання суб'єктами господарювання земельних ділянок, необхідних для розробки покладів корисних копалин, у разі оформлення в установленому порядку прав користування надрами. Зокрема, це стосується видобутку відкритим способом бурого вугілля і торфу", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що прийняття законопроекту дозволить стимулювати суб'єкти господарювання реалізовувати на території України довгострокові проекти.

Водночас це дозволить залучати додаткові недержавні інвестиції у розвиток торфодобувної та буровугільної галузей.

Також будуть нарощуватися обсяги промислового видобування торфу і бурого вугілля як альтернативних викопних енергоносіїв, особливо підприємствами з гострим дефіцитом виробничих потужностей.

Окрім цього, ухвалення законопроекту дозволить поліпшити забезпечення сільських споживачів дешевими видами місцевих енергоносіїв.

Читайте також: Янукович доручив до листопада завершити проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів