ua en ru

Кабмін пропонує у 2015 р. зменшити обсяг випуску ОВДП на 5,7% - до 29,7 млрд грн

Кабінет міністрів України пропонує надати йому право здійснити в 2015 р. випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 29,7 млрд грн, у тому числі 10,7 млрд грн для компенсації збитків НАК "Нафтогаз України", що на 5,7% менше, ніж передбачено діючим держбюджетом на 2015 р. Про це йдеться в урядовому законопроекті "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2015 р.", який є в розпорядженні РБК-Україна.

"Надати право Кабінету міністрів України здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в межах обсягів, встановлених у додатку № 2 до цього Закону, у сумі 29 млрд 700 млн грн, у тому числі 10 млрд 700 млн грн для компенсації збитків від постачання природного газу в зону проведення антитерористичної операції, з подальшим придбанням у державну власність в обмін на ці облігації акцій додаткової емісії ПАТ НАК"Нафтогаз України", - йдеться у документі.

Згідно діючого закону про державний бюджет України на 2015 р., Кабмін має право на випуск ОВДП у сумі 31,5 млрд грн для компенсації збитків "Нафтогазу України".

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон "Про Державний бюджет України на 2015 рік" 29 грудня 2014 р., а Президент Петро Порошенко підписав його за годину до Нового року.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяв внести відкоригований проект держбюджету на розгляд Верховної Ради 16 лютого 2015 р.

Проте, як повідомив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, Кабмін ще не вніс до Верховної Ради проект зміни до держбюджету.