ua en ru

Кабмін пропонує створити Координаційну раду з питань безпеки руху

Кабмін пропонує створити Координаційну раду з питань безпеки руху Фото: дороги (facebook.com shuvayev)

Гройсман доручив якнайшвидше підготувати законодавчі ініціативи

В Україні буде створено Координаційну раду з питань безпеки руху. Відповідну пропозицію подав прем’єр-міністр України Володимир Гройсиман, передає "Урядовий портал".

Також Гройсман доручив якнайшвидше підготувати законодавчі ініціативи та проекти урядових рішень, які сформують нормативну основу системи безпеки руху в державі.

"Доручаю Секретаріату Кабміну внести на наступне засідання уряду питання утворення Координаційної ради під головуванням прем’єр-міністра. Думаю, що до цієї Ради мають також увійти представники МВС, Мінінфраструктури та Укравтодору", - підкреслив Гройсман.

За його словами, в уряду амбітні плани з будівництва доріг на цей рік, проте підвищення якості дорожнього покриття супроводжується підвищенням швидкості руху водіями, що призводить до аварій. Лише за останні роки на дорогах України загинули понад 15 тисяч осіб.

"Це говорить про те, що треба боротися з порушниками правил дорожнього руху не тільки штрафами, але й створити систему безпеки руху", - наголосив Гройсман.

Він пояснив, що програма створення такої системи вже розроблена і розрахована на три роки. Проектування, будівництво, здача в експлуатацію доріг відтепер мають враховувати безпекові побажання на дорогах.

Таким чином, комплексний плану заходів з підвищення безпеки руху враховує плани з будівництва 500 нових кільцевих розв’язок, 500 острівців безпеки та 1000 пішохідних переходів.

Нагадаємо, в Україні 1 січня 2018 року набуло чинності обмеження швидкості руху транспорту до 50 кілометрів на годину в населених пунктах.