ua en ru

Кабмін витратить 3,9 млрд грн на електронну соціальну картку, - проект держпрограми

Кабінет міністрів України має намір витратити 3,966 млрд грн на впровадження електронної соціальної картки. Про це свідчить проект державної цільової програми "Створення єдиної інформаційно-аналітичної системи обліку та управління коштами соціальної сфери з використанням електронної соціальної картки на 2010-2013 роки", пише видання "Дзеркало тижня" з посиланням на наявний у них текст проекту.
Так, зокрема, в 2011 р. на оснащення 100% пільговиків і пенсіонерів в чотирьох регіонах України - Києві, Київській, Харківській і Чернівецькій областях планується виділити 1,166 млрд грн.
Видання відмічає, що з 2003 по 2009 рр., на всі програми інформатизації всіх органів влади, на побудову всіх державних реєстрів, закупівлю програмного забезпечення, закупівлю всіх комп'ютерів і мереж, у всій Україні було витрачено 3,2 млрд грн.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабміну від 8 грудня 2010 р. № 1113 до експерименту зі створення інформаційно-аналітичної системи регіонального управління та впровадження електронної соціальної карти залучили Автономну Республіку Крим. Таким чином, експеримент буде проводитися в м. Києві, Київській, Харківській і Чернівецькій областях та АР Крим.