ua en ru

Кабмін постановив провести у 2010-2011 рр. у Києві експеримент із запровадження електронної соціальної картки

Кабінет міністрів України постановив провести у 2010-2011 рр. у Києві, Харківській та Чернівецькій обл. експеримент із створення інформаційно-аналітичної системи регіонального управління та запровадження електронної соціальної картки. Про це йдеться у постанові Кабміну № 947 від 11 жовтня 2010 р.

Уряд визначив, що Міністерство фінансів є головним виконавцем та координатором роботи із запровадження електронної соціальної картки.
Міністр фінансів має утворити та очолити міжвідомчу комісію з питань запровадження електронної соціальної картки, включивши до її складу представників зацікавлених центральних органів виконавчої влади, Київської міської, Харківської та Чернівецької обласних державних адміністрацій, а також за згодою представників об'єднань роботодавців і профспілкових об'єднань, які мають статус всеукраїнських, та експертів. У тижневий строк після утворення Міжвідомчої комісії затвердити її персональний склад та положення про комісію, передбачивши в ньому вивчення міжнародного досвіду запровадження електронної соціальної картки із застосуванням технологій різних платіжних систем та проведення технічного, організаційного та фінансового аналізу передумов для створення єдиної інформаційно-аналітичної системи обліку та управління коштами соціальної сфери і запровадження електронної соціальної картки на всій території України.
"Київській міській, Харківській та Чернівецькій обласним державним адміністраціям підготувати розрахунки витрат на проведення зазначеного експерименту та в місячний строк подати їх Міністерству фінансів", - йдеться у постанові.
Мінфін має передбачити у проекті державного бюджету на 2011 та наступні роки кошти для створення єдиної інформаційно-аналітичної системи обліку та управління коштами соціальної сфери і запровадження електронної соціальної картки, у тому числі на проведення експерименту в м. Києві, Харківській та Чернівецькій областях.