ua en ru

Кабмін доручив розібратися з "хімічним запахом" на київській Борщагівці

Кабмін доручив розібратися з "хімічним запахом" на київській Борщагівці Фото: кияни вважають джерелом запаху завод на Борщагівці

У Києві перевищено норми вмісту формальдегіду в 5 разів, двоокису азоту - в 6 разів, окисли вуглецю - до 3 разів

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Міністерству екології та природних ресурсів, Державної екологічної інспекції України та Київської міської державної адміністрації невідкладно здійснити оцінку ситуації з викидами забруднюючих речовин у повітря у Святошинському районі Києва і прийняти необхідні заходи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.

"Таке рішення прийнято за результатами розгляду скарги мешканців житлового масиву Борщагівка у Святошинському районі столиці на "хімічний запах" в мікрорайоні. За їх словами, джерелом викидів є завод, розташований на вул. Сім'ї Сосніних", - сказано в повідомленні.

За словами Вощевського, цей випадок свідчить про загальну тенденцію збільшення забруднення повітря в столиці.

"Бачу як небажання підприємств переходити на нові екологічно безпечні стандарти виробництва, свідоме порушення екологічного законодавства, так і відсутність необхідного контролю з боку екологічної інспекції", - зазначив віце-прем'єр.

Так, за інформацією санепідемслужби, у Києві фіксуються перевищення норм вмісту формальдегіду в 5 разів, двоокису азоту - в 6 разів, окисли вуглецю - до 3 разів.

Нагадаємо, минулого тижня забруднення повітря в Києві за деякими показниками перевищував допустимі норми.