ua en ru

Кабмін доручив перевести на бюджет студентів-контрактників, які перевелися з вузів окупованій території

Кабінет міністрів України доручив Міністерству освіти і науки перевести на державне фінансування навчання студентів-контрактників, які навчалися у вузах на тимчасово окупованій території України, та були переведені до вузів державної та комунальної форми власності у інших регіонах України.

Кабінет міністрів України доручив Міністерству освіти і науки перевести на державне фінансування навчання студентів-контрактників, які навчалися у вузах на тимчасово окупованій території України, та були переведені до вузів державної та комунальної форми власності у інших регіонах України. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 742-р від 20 серпня 2014 р.

"Взяти до відома, що з метою забезпечення захисту прав студентів, які навчалися за кошти фізичних та юридичних осіб у вищих навчальних закладах, що розташовані на тимчасово окупованій території України, та були переведені до вищих навчальних закладів державної та комунальної форми власності, розташованих на території інших регіонів України, у період з березня по червень 2014 р., завершення 2013/2014 навчального року такими студентами здійснюється на безоплатній основі. "Продовження навчання з 1 вересня 2014 р. зазначених студентів на території інших регіонів України здійснюватиметься з урахуванням положень частини дванадцятої статті 7 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", - йдеться в документі.

Уряд доручив Міносвіти та іншим центральним органам виконавчої влади, які мають у своєму підпорядкуванні вищі навчальні заклади, забезпечити фінансування навчання таких студентів у межах загальних обсягів видатків, передбачених їм для підготовки кадрів.