ua en ru

Кабмін скасує додаткову сертифікацію ввезеного обладнання з електродвигуном

Кабмін скасує додаткову сертифікацію ввезеного обладнання з електродвигуном Фото: Володимир Гройсман (twitter.com/VGroysman)

В Україні при ввезенні обладнання з електродвигуном його ще додатково потрібно сертифікувати

Кабінет міністрів України скасовує норму про сертифікації ввезеного в країну обладнання для легкої промисловості. Про це сьогодні на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ще існують норми, що при ввезенні обладнання з електродвигуном його ще додатково потрібно сертифікувати. Це хабарництво. Сьогодні ми приймемо рішення, щоб скасувати цю безглузду норму", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, сьогодні уряд також запустило механізм розстрочки податку на додану вартість (ПДВ) на нове імпортне обладнання.

"Запускаємо механізм розстрочки ПДВ на нове обладнання, яке завозиться. Розстрочка на 24 місяці. Завдяки цьому воно буде на 20% дешевше", - заявив Гройсман.

Передбачається, що ця ініціатива дасть можливість реалізувати право платників податків на отримання розстрочки сплати ПДВ на термін, зазначений у заяві платника податків, але не більше 24 місяців, без нарахування відсотків, пені і штрафів при ввезенні на митну територію України для власного виробництва в Україні.