Кабмін схвалив вимоги до контактують з харчовими продуктами предметів і матеріалів
Кабінет міністрів України 23 березня 2016 року на своєму засіданні ухвалив проект закону "Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами", передає прес-служба Міністерства аграрної політики.
"Відповідний проект закону розроблений Мінагрополітики з метою встановлення правових та організаційних засад обігу предметів і матеріалів, призначених для безпосереднього контакту з харчовими продуктами для збереження здоров'я споживачів та захисту їх інтересів. Також метою розроблення законопроекту є гармонізація національного законодавства із законодавством ЄС у сфері безпечності харчових продуктів", - сказано в повідомленні.
Так, документом визначено, що його дія поширюється на відносини, що пов'язані з обігом предметів та матеріалів. А саме: які в готовому вигляді призначені для контакту з харчовими продуктами, вже контактують з харчовими продуктами, або можуть переносити компоненти на харчові продукти за звичайних чи інших імовірних умов використання.
У проекті визначено групи предметів та матеріалів, які контактують з харчовими продуктами та до яких запроваджуються спеціальні заходи.
Крім того, акт містить вимоги до маркування предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами. Також він встановлює порядок декларування операторами ринку відповідності вимогами спеціальних заходів для груп предметів та матеріалів, на які такі заходи поширюються.
"Ухвалений проект закону дозволить забезпечити встановлення правових та організаційних засад обігу предметів і матеріалів, призначених для безпосереднього або опосередкованого контракту з харчовими продуктами. Також сприятиме підвищенню рівня захисту здоров'я та інтересів споживачів", - сказано в повідомленні.
Нагадаємо, комітет парламенту з питань запобігання та протидії корупції визнав не відповідним вимогам антикорупційного законодавства, проект закону №2261а "Про внесення змін до статті 40 Закону України" Про здійснення державних закупівель" (щодо забезпечення безперервності процесу харчування особового складу Збройних Сил України)".