ua en ru

Кабмін схвалив текст угоди з ЄС про підтримку регіональної політики на 55 млн євро

Кабмін схвалив текст угоди з ЄС про підтримку регіональної політики на 55 млн євро
Кабінет міністрів схвалив текст угоди з Євросоюзом про підтримку регіональної політики на 55 млн євро.

Кабінет міністрів схвалив текст угоди з Євросоюзом про підтримку регіональної політики на 55 млн євро. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів України 26 листопада, передає прес-служба уряду.

"Підписання угоди дозволить залучити допомогу ЄС на суму 55 млн. євро (з яких 50 млн. євро - кошти секторальної бюджетної підтримки, 5 млн. євро - технічна допомога), яка буде спрямована на вдосконалення нормативно-правової бази регіональної політики; забезпечення стабільного та передбачуваного фінансування регіонального розвитку; зміцнення фінансової автономії місцевої влади; впровадження ефективної системи моніторингу та оцінки ефективності реалізації регіональної політики; посилення конкурентоспроможності регіонів України; поліпшення економічної, соціальної та територіальної єдності регіонів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, що угода буде впроваджуватися до 2020 року. Кошти секторальної бюджетної підтримки будуть надходити в державний бюджет траншами (перший - в 2015 році).

Церемонію підписання документа планується провести 27 листопада 2014 року під час візиту Йоханнеса Хана, комісара Європейської політики сусідства і розширення.

Нагадаємо, основна робота щодо впровадження децентралізації в Україні повинна бути виконана до другої половини 2015 р.