ua en ru

Кабмін підписав угоду про видобуток вуглеводнів з Eni і EDF

Кабінет міністрів України підписав угоду про розподіл вуглеводнів (УРП), що будуть видобуватися у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маячна та структури Субботіна, між Україною та компаніями Eni, EDF, ТОВ "Води України" та ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз".

Кабінет міністрів України підписав угоду про розподіл вуглеводнів (УРП), що будуть видобуватися у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маячна та структури Субботіна, між Україною та компаніями Eni, EDF, ТОВ "Води України" та ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз". Щодо цього було прийнято розпорядженні уряду № 916-р від 25 листопада 2013 р.

"Схвалити проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Мячна та структури Субботіна, між Державою Україна та компаніями Eni Ukraine Shallow Waters BV, EDF Ukraine Shallow Waters SAS, товариством з обмеженою відповідальністю "Води України" та публічним акціонерним товариством "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз", - йшлося в документі.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького (на фото), "площа ліцензійної частини - близько 2 тис. кв. км, глибина по товщі води - близько 100 м".

Також міністр зазначив, що інвестиції в реалізацію цього договору складуть як мінімум 4 млрд дол., а щорічний видобуток нафти,"а це більше нафтове родовище", складе за базовим сценарієм - 2 млн тонн у рік, а за оптимістичним сценарієм як мінімум 3 млн тонн в рік від нафтового еквівалента.

Він підкреслив зазначив, що в пошуковому періоді вкладення компаній Eni і EDF складуть як мінімум 350 (млн дол., буде зроблена 3D-сейсміка, пробурено 4 свердловини та інше.

"Щодо розподілу продукції інвестори будуть отримувати 75%, держава - 25%. Це без податків. Додатково ще будуть податки. Також у цьому проекті передбачений додатковий збір, який отримає держава у вигляді репродукційного бонусу, який складе 2,2 дол. на бар. нафти або нафтового конденсату і 1,1 дол. за бар. нафтового еквівалента до 1 тис. куб. м газу", - повідомив міністр.