ua en ru

Кабмін схвалив проект держбюджету на 2014 рік

Кабінет міністрів України схвалив на сьогоднішньому засіданні проект держбюджету на 2014 р. Про це сьогодні повідомила заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова, повідомляє "5 канал".

Кабінет міністрів України схвалив на сьогоднішньому засіданні проект держбюджету на 2014 р. Про це сьогодні повідомила заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова, повідомляє "5 канал".

"Був попередньо схвалений. За макропоказниками - ставте це запитання міністерству економіки та мінфіну", - сказала вона після завершення засідання уряду у середу.

Нагадаємо, вчора перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський заявив, що дефіцит державного бюджету України в 2014 р. може скласти близько 3%. Він також уточнив, що відхилення від цього рівня може скласти плюс-мінус 0,5%.

Кабінет міністрів України ініціює зниження податку на прибуток з 19% до 18% в держбюджеті-2014. Разом з тим глава уряду не згадав про можливе перенесення або яке-небудь зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ).

Проектом державного бюджету України на 2014 р. передбачено надання державних гарантій в об'ємі 50 млрд грн. "Державні капітальні витрати збільшені в порівнянні з 2013 р. на 2 млрд грн. Крім того, на реалізацію державної програми активізації економіки передбачено надання державних гарантій в об'ємі 50 млрд грн", - відзначив сьогодні прем'єр Микола Азаров.

Крім того, в Україні мінімальна заробітна плата в 2014 році підвищуватиметься в три етапи і виросте на 18%, в 2014 р. буде збільшена виплата допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям і дітям-інвалідам на 22%.

У проекті державного бюджету на 2014 р. загальний ресурс місцевих бюджетів збільшений порівняно з 2013 р. на 15 млрд грн. "В бюджеті наступного року значна увага приділяється розвитку регіонів. Загальний ресурс місцевих бюджетів збільшений порівняно з 2013 р. на 15 млрд грн, зокрема для забезпечення виплати підвищеної заробітної плати і оплати енергоносіїв і реалізації регіональних програм", - заявив Азаров.

Проектом державного бюджету України на 2014 р. на розвиток медичної галузі передбачено більше 3 млрд грн.