ua en ru

Кабмін схвалив концепцію Фонду енергоефективності

Кабмін схвалив концепцію Фонду енергоефективності Фото: Кабмін схвалив створення Фонду енергоефективності

До 2021 уряд розраховує досягти економії 15 млрд куб м газу в рік

Кабінет міністрів схвалив концепцію Фонду енергоефективності. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що це є абсолютно досконалим механізмом для того, щоб зробити Україну не імпортером енергоресурсів, а експортером, коли ми зможемо повністю забезпечувати себе усіма енергетичними ресурсами без газу, у тому числі газу в інших країнах. Це означатиме, що ми зможемо економити колосальні ресурси, цей інструмент є важливим", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.


Він також доручив Мінфіну опрацювати механізми збільшення фінансування "теплих" кредитів.

"Я знаю, що зараз ефективно ведеться робота щодо освоєння такого механізму, як ОСББ, і ми вже відчуваємо там дефіцит коштів. Геннадій Григорович (Зубко) вам доручення, доручення Мінфіну знайти механізми збільшення фінансування саме "теплих" кредитів", - зазначив Гройсман.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив, що діяльність фонду дозволить країні за 5 років наблизитися до європейської моделі споживання та обліку енергоресурсів.

"До 2021-го повинні досягти економії 15 млрд куб. м газу щорічно, економити щорічно 5 млрд гривень бюджетних видатків на фінансування субсидій, створити 75тыс. робочих місць. Крім того, робота Фонду дає старт розвитку малого і середнього бізнесу на ринку впровадження енергоефективних заходів", - наголосив Зубко.

Як повідомлялося, Гройсман сподівається, що Фонд енергоефективності в 2017 збере не менше 20 млрд грн.