ua en ru

Кабмін має намір розробити механізм призупинення ввезення авто з іноземною реєстрацією

Кабмін має намір розробити механізм призупинення ввезення авто з іноземною реєстрацією Фото: Наталія Севостьянова (kmu.gov.ua)

Заступник міністра юстиції назвала ідентифікацію таких авто першочерговою проблемою Кабміну

Кабінет міністрів України має намір розробити механізм тимчасового призупинення ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією. Про це заявила перший заступник Міністра юстиції України Севостьянова Наталія, передає "112 Україна".

"Це дуже велика проблема (ідентифікації-ред.), це першочергова проблема, яку уряд буде вирішувати, щоб навіть якщо буде знайдений механізм, щоб тимчасово якось зупинити ввезення цих авто в Україну, вони повинні бути чітко ідентифіковані, щоб ми розуміли, хто сидить за кермом", - заявила Севостьянова.

Наголошується, що під Верховною Радою України сьогодні проходить акція за легалізацію нерозмитнених авто. Серед основних вимог учасників - доступне розмитнення та легалізація автомобілів, зареєстрованих в Європі.

"В акції беруть участь близько 850 автомобілістів. За кількістю мітингуючих важко сказати, скільки там (під Радою) не тільки власників автомобілів "на бляхах", а там до 10 акцій", - сказала прес-секретар столичної поліції Оксана Блищик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прес-служби ДФС, що більш 63,9 тис. машин з іноземною реєстрацією знаходяться в Україні незаконно.