ua en ru

Кабмін хоче вдосконалити процедуру залучення міжнародної технічної допомоги

Кабінет міністрів України з метою підвищення ефективності роботи із залучення міжнародної технічної допомоги (МТД) затвердив проект закону України "Про міжнародну технічну допомогу". Про це повідомляє інформаційно-аналітичний бюлетень Кабміну.

Прийняття цього законопроекту, на думку уряду, дозволить якісно вдосконалити існуючі процедури планування, залучення допомоги, а також визначити правові засади надання Україні МТД за кордоном.

"Очікуваний обсяг ресурсів МТД, які планується залучити до кінця 2013 р., становить 539,56 млн дол., кажуть експерти. При цьому вони зазначають, що, за даними посольств і представництв країн-донорів, за підсумками 2012 р. Україні фактично було виділено 485,21 млн дол.", - йдеться у повідомленні.

На сьогодні міжнародна технічна допомога надається Україні на безоплатній та безповоротній основі країнами-донорами та міжнародними організаціями з 1992 року практично в усіх сферах економіки та суспільного життя.

Співпраця в цьому напрямі здійснюється з 15 країнами, Європейським союзом і більш ніж 20 міжнародними організаціями.

Так, найбільшими донорами для України були і залишаються США та Європейський союз, а також Канада, ФРН, Нідерланди, Швеція, Швейцарія, Японія, Данія, організації ООН, Світовий банк, ЄБРР, ОБСЄ, Рада Європи.

Станом на 1 травня 2013 р., в нашій країні впроваджується 249 проектів міжнародної технічної допомоги загальною контрактною вартістю понад 3 млрд дол.