ua en ru

Кабмін 29 вересня розгляне законопроект про відповідальність чиновників за ухвалення актів, які погіршують становище підприємців

Кабмін України 29 вересня розгляне законопроект про відповідальність чиновників за ухвалення актів, які погіршують становище підприємців. Про це на прес-конференції заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Безумовно, ми розглянемо законопроект, звичайно буде конфлікт інтересів у міністерствах та відомствах, які в деяких випадках не погоджуються з нормами документу», - заявив С.Тігіпко.

Крім того, за його словами, зараз працюють робочі групи для реформування митного законодавства та законодавства у будівельній сфері.

Він прогнозує, що через 1,5 міс. будуть перші результати такої роботи і можна буде розглядати зміни до цих сфер законодавства.

Нагадаємо, 22 вересня голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський заявив, що законопроект про відповідальність чиновників, за ухвалення актів, що погіршують становище підприємців, може бути прийнятий ВР до кінця року. Документ передбачає штраф у розмірі 850 грн, якщо чиновники прийняли документ, що погіршує умови для ведення бізнесу. В разі повторення таких дій, чиновника звільняють.