ua en ru

До весни 2011 р. ставки по кредитуванню іпотеки в гривні вийдуть на рівень 14-16%, - учасник ринку

До весни 2011 р. умови з кредитування іпотеки в гривні будуть вже досить комфортними - на рівні 14-16%, і будуть запропоновані більш гнучкі умови, прогнозує голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін.

Банкір також відзначив активність на ринку рітейлу, що почалася в кінці літа.

«До кінця літа почалася активність на ринку рітейлу. На позаминулому тижні ми прокредитували купівлю близько 50 машин. Це значимий результат, оскільки це був перший місяць, коли кількість виданих нових кредитів по авто була більшою, ніж кількість закритих (погашених). Так би мовити, точка перевалу. Все дуже нагадує минулу кризу, так звану, «російську» - 98-го року, і все, що було після нього. Якраз 10 років різниці: 2008 і 1998. Спочатку розвивається корпоративний сектор, за ним йде роздріб. Це нормально», - стверджує Б.Тимонькін.

На думку голови банку, підняття ставок по валютних іпотечних кредитах в 2008 р. було обумовлене зростанням вартості ресурсів.

«Діяльність банку багато в чому схожа з роботою трейдерів бензину. Якщо нафта росте, бензин дорожчає; нафта дешевшає - бензин дешевшає. Тобто я взяв ресурс, якщо я за нього плачу дорожче, у мене собівартість вище, додав на нього якусь свою маржу і продав», - зазначив банкір.