ua en ru

До сил АТО в Іловайську надійшло підкріплення, заразу місті ідуть активні бої, - РНБО

До сил АТО в Іловайську надійшло підкріплення, зараз відбувається операція зі остаточного звільнення міста від бойовиків. 

До сил АТО в Іловайську надійшло підкріплення, зараз відбувається операція зі остаточного звільнення міста від бойовиків. Про це на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буквально за 15 хвилин до брифінгу до мене підійшов молодий чоловік з телефоном, сказав будь ласка поговоріть з хлопцями з Іловайська - там є ситуація. Я переговорив, хлопці кажуть, що дійсно, є контратаки зі сторони терористів, але у них є і боєприпаси, і підмога - підійшла артилерія, додаткові сили, які допомагають відтіснити контрнаступ бойовиків. І зараз відбувається операція зі остаточного звільнення міста від бойовиків, тобто зараз там відбуваються активні бойові дії", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, в Іловайські (Донецька область) 5-й день в оточенні знаходяться підрозділи українських батальйонів "Донбас", "Дніпро", "Азов", "Херсон" і "Доброволець".

Сьогодні, 27 серпня командир батальйону "Донбасу" Семен Семенченко заявив про збільшення загрози знищення сил батальйону в Іловайські. Батальйон "Донбас" вимагав створити коридор для вивезення важкопоранених бійців з міста.

Ввечері 27 серпня біля Адміністрації Президента України близько 800 осіб прийшли на пікет з вимогою надати підмогу силам антитерористичної операції в Іловайську.