ua en ru

К.Єфименко: Для того, щоб «Укртелеком» став конкурентоспроможним на ринку, потрібно залучати приватний капітал

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко вважає, що, для того, щоб «Укртелеком» став конкурентоспроможним на ринку, потрібно залучати приватний капітал. Про це повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

«Для того, щоб «Укртелеком» став конкурентоспроможним на ринку, потрібно залучати приватний капітал. Інших варіантів, окрім приватизації підприємства, я не бачу. Тому впевнений, що це буде правильне та ефективне рішення уряду», - сказав міністр.

К.Єфименко зауважив, що Мінтрансзв'язку виконало головне завдання - вивело підприємство на прибутковий рівень, тим самим підвищивши його інвестиційну привабливість. «Ми задекларували, що за півроку підприємство стане прибутковим - і за підсумками півріччя «Укртелеком» отримав 48 млн грн чистого прибутку. Ми виробили план заходів по покращенню його роботи, найближчим часом буде узгоджено рішення про створення Фонду універсальних послуг. Інвестори, які купуватимуть «Укртелеком», будуть знати, що Україна робить значні кроки для створення фонду. Це останнє, що потрібно для нормальної та повноцінної приватизації «Укртелекому», - сказав він.