ua en ru

JP Morgan знизив прогноз по зростанню ВВП Китаю в 2013 р. до 7,8%

Банк JP Morgan знизив прогноз по зростанню економіки Китаю в 2013 р. до 7,8% після того як зростання ВВП в I кварталі не виправдав очікувань експертів. Про це йдеться в клієнтській записці банку, передає телеканал "Росія 24".

Раніше аналітики банку очікували зростання ВВП Китаю на 8,2%.

"Китайська економіка покаже помірні темпи зростання в 2013 р., хоча в довгостроковій перспективі потенціал зростання буде знижуватися", - йдеться в клієнтській записці банку.

Нагадаємо, що сьогодні в Китаї вийшла порція макроекономічної статистики, яка додала негативу на ринки. ВВП країни виріс лише на 7,7%, у той час як економісти очікували більшого.

Також прогноз по зростанню ВВП Китаю знизив і Світовий банк. Раніше він прогнозував збільшення обсягу ВВП Піднебесної на рівні 8,4%. Тепер же цей показник скоротився 8,2%.

В якості причин уповільнення зростання експерти називають млявий попит на китайські товари з боку США та Європи, а також спад активності на ринку нерухомості в КНР.

Крім того, у своєму звіті фахівці Світового банку попереджають, що економіка Китаю тягне вниз зростання економіки регіону в цілому.

Читайте також: Зростання ВВП Китаю в I кварталі 2013 р. сповільнилося до 7,7%