ua en ru

Ізраїльська прокуратура звинуватила дружину Нетаньяху в розтраті державних коштів

Ізраїльська прокуратура звинуватила дружину Нетаньяху в розтраті державних коштів Фото: Сара Нетаньяху (Prime Minister of Israel)

Дружину ізраїльського прем'єра звинувачують у розтраті державних коштів

Генеральний прокурор Ізраїлю Авіхай Мандельбліт заявив про звинувачення Сарі Нетаньяху, дружині прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху, в розтраті державних коштів. Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Біньямін Нетаньяху назвав звинувачення проти своєї дружини абсурдними, а сама обвинувачена відмовилася визнати себе винною і піти на угоду зі слідством.

Дружину Нетаньяху прокуратура звинувачує в тому, що з вересня 2010 до березня 2013 року Сара Нетаньяху разом із співучасницею надали неправдиві звіти про те, що вони не наймали кухаря в резиденцію глави уряду. За даними слідства, державному бюджету було завдано збитків на суму 393 тисячі шекелів (близько 111 тис. доларів).

Слідство також виявило 15 випадків фальсифікації рахунків за оплату послуг запрошеного шеф-кухаря.

Сару Нетаньяху також звинувачують у завищених витратах і фальсифікації рахунків на оплату праці офіціантів, запрошених для обслуговування заходів в резиденції прем'єр-міністра на суму 29 тисяч шекелів (8,2 тис. доларів).

Нагадаємо, раніше поліція Ізраїлю висунула підозра Біньяміну Нетаньяху у хабарництві і зловживанні довірою.