ua en ru

Ізраїль не прийме домовленості, що намітилися між групою "5+1" і Іраном з ядерного питання

Ізраїль "категорично відкидає" намечающиеся домовленості між групою світових держав, відомої як "5+1", і Іраном з питання іранської ядерної програми. Як заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, "іранці, повинно бути, дуже задоволені, адже вони отримали все і нічого за це не заплатили", передає Associated Press

Ізраїльський лідер пояснив, що Іран "хотів звільнення від санкцій, і вони це отримають". При цьому Тегеран "жодною мірою не збирається згортати програму збагачення урану", заявив Нетаньяху.

"Це дуже погана угода, і Ізраїль не вважає себе зобов'язаним дотримуватися цієї угоди", - сказав Нетаньяху, підкресливши, що єврейська держава "буде робити все, щоб захистити себе і безпеку свого народу".

Минулої вночі в західних ЗМІ пройшла інформація, що вже сьогодні Іран і міжнародна група "5+1", проводять переговори в Женеві, можуть оголосити про попередні домовленості щодо врегулювання іранського ядерного питання. На консультації в Женеву відправиться держсекретар США Джон Керрі, що свідчить про серйозні наміри всіх сторін. За неофіційними даними, світові держави (Росія, США, Китай, Франція, Великобританія, Німеччина) та Іран можуть домовитися про часткове припинення економічних санкцій відносно Тегерана в обмін на деякі обмеження іранської ядерної програми.