ua en ru

Ізраїль і Палестина домовилися продовжити діалог після завершення дискусій напередодні

Напередодні в столиці Йорданії Аммані завершилися перші з вересня 2010 р. переговори представників Ізраїлю і Палестини. За підсумками зустрічі сторони прийняли рішення продовжити діалог, передає Associated Press.
Новину позитивно оцінив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, закликавши учасників дискусій продовжити роботу, щоб закласти основу для тривалого миру в регіоні. З аналогічним коментарем виступив представник Білого дому, підтвердивши готовність Президента США сприяти продовженню контактів між Палестиною та Ізраїлем.
Переговори між Палестинською національною адміністрацією та Ізраїлем були перервані після того, як наприкінці 2010 р. влада останнього відмовилися зупинити будівництво житла для єврейських поселенців на палестинській території Західного берега р. Йордан.
Протистояння отримало продовження, коли на засіданні Генеральної Асамблеї ООН глава Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас звернувся до світової спільноти з проханням визнати автономію як самостійну державу. Різко проти даної ініціативи тоді виступив не тільки Ізраїль, але і США. У Білому домі заявили, що якщо Палестина отримає статус держави, то посадити її представників за стіл переговорів стане на порядок складніше.