ua en ru

Ізраїль і "Хамас" обмінялися повітряними атаками напередодні мирних переговорів

В Єрусалимі в середу зустрічаються представники Ізраїлю і Палестинської автономії - це будуть перші за три роки прямі переговори. Посередником в організації зустрічі виступив держсекретар США Джон Керрі, який відвідав регіон в кінці липня.

В Єрусалимі в середу зустрічаються представники Ізраїлю і Палестинської автономії - це будуть перші за три роки прямі переговори. Посередником в організації зустрічі виступив держсекретар США Джон Керрі, який відвідав регіон в кінці липня, повідомляє BBC.

Напередодні переговорів Ізраїль випустив 15 палестинських ув'язнених в Газі і 11 - на Західному березі Йордану. У Рамаллі їх зустрічав палестинський президент Махмуд Аббас. У наступні кілька місяців Ізраїль має намір звільнити 104 палестинських ув'язнених.

Однак переговори у будь-якому випадку будуть непростими на тлі того, що в неділю Ізраїль оголосив про будівництво ще більше тисячі будинків у єврейських поселеннях на палестинських територіях.

У ніч на середу Ізраїль відповів палестинцям на спроби обстрілу курортного міста Ейлат. Рано вранці літаки ВПС атакували позиції екстремістів у Секторі Газа.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони Ізраїлю, літаки завдали удару по місцях запуску ракет у північній частині сектора. Про результати нальоту поки не повідомляється.

"Збройні сили Ізраїлю не потерплять заподіяння шкоди громадянам Ізраїлю і їх майну", - йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони. Також військові поклали всю відповідальність за обстріл ізраїльської території на угрупування "Хамас", яке керує Газою.

Додамо, що напередодні крім обстрілу Ейлата ракети були випущені і по розташованому неподалік від кордону місту Сдерот. Обійшлося без постраждалих.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху (на фото) раніше заявляв, що в разі успішного завершення переговорів питання про укладення миру з Палестиною, визнання держави і припинення будівництва ізраїльських поселень на Західному березі річки Йордан буде винесено на референдум.

З 1967 року, коли Ізраїль окупував Західний берег і Східний Єрусалим, на цих територіях було засновано понад 100 поселень, в яких проживають приблизно 500 тисяч євреїв. Палестинці домагаються повернення цих територій та включення їх до складу майбутньої палестинської держави, поряд з сектором Газа.