ua en ru

Побита активістка Євромайдану Чорновіл відмовляється виписуватися з лікарні

Стан здоров'я активістки Євромайдану, журналістки Тетяни Чорновол, яка постраждала внаслідок побиття 25 грудня 2013 р., є стабільним та задовільним і вона більше не потребує постійного перебування в лікувальному закладі. Про це повідомила прес-служба МОЗ України.

Згідно з повідомленням, консиліум лікарів, що відбувся 6 січня 2014 р, дійшов висновку, що етап лікування пацієнтки в умовах стаціонару завершено, і Чорновіл більше не потребує постійного перебування в лікувальному закладі.

За словами медиків, вона може бути виписана додому для подальшого амбулаторного спостереження профільними фахівцями.

"Проте пацієнтка категорично відмовилась від виписки", - йдеться у повідомленні.

Сама Чорновіл в інтерв'ю "5 каналу" заявила, що її ніхто не питав, чи хоче вона виписатися з лікарні.

Крім того, як зазначив її чоловік - Микола Березовий у коментарі радіо "Свобода", заява Міністерства охорони здоров'я про задовільний стан здоров'я його дружини є неправдивою.

"Про яку виписці може йти мова, якщо у неї температура постійна, якщо вона проходить десять метрів - і починає крутитися голова, і вона ледь не падає?" - заявив Березовий.

Як повідомлялося раніше, Чорновіл проходила курс лікування в приватній медичній клініці "Борис" протягом тринадцяти днів. Вона отримала комплексне лікування в повному обсязі у відповідності з протоколами, узгодженими фахівцями клініки та консультантами з інших закладів охорони здоров'я.

Раніше Тетяна Чорновіл дала перше інтерв'ю після побиття на Бориспільській трасі.

"Я відчуваю себе більш-менш. Не можу сидіти за комп'ютером, як починаю читати текст - у мене починається запаморочення. У мене знову-таки якась емоційна проблема. Дуже швидко збуджуюся", - повідомила журналістам Чорновіл.
Після нападу Чорновіл два тижні не розмовляла з пресою, однак вона погодилася зустрітися з журналістами. Поки Чорновіл все ще знаходиться в лікарні, майже весь час спить.

Лікарі назвали її стан задовільним, але кажуть, на відновлення потрібно ще два місяці.

У ніч на 25 грудня Чорновіл їхала з Майдану додому, щоб на наступний день побачити виступ сина в дитячому садку. Каже, коли на Бориспільській трасі помітила, що за нею стежать, відразу подумала про арешт. Коли ж машину почали таранити - зрозуміла - це цілеспрямоване переслідування.

За даними МВС, розслідування нападу на Тетяну Чорновіл проводиться за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст. 296 (хуліганство) та ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Чорновіл відома в Україні не лише резонансними розслідуваннями корупційних схем і політичними акціями, але також скандалами і провокаціями. Зокрема, 1 грудня 2013 р. вона нібито керувала групою осіб при захопленні будівлі Київської міської державної адміністрації на вул. Хрещатик, 36. А у вересні вона взяла участь у блокаді Київради, після якої були затримані кілька людей.