ua en ru

Виборці "Опоблоку" у разі його розколу перейдуть до "Нашого краю", - політолог

Виборці "Опоблоку" у разі його розколу перейдуть до "Нашого краю", - політолог Фото: Вадим Карасьов

За словами Карасьова, розмови про розкол в "Опозиційному блоці" йдуть давно

Від розколу "Опозиційного блоку" на окремі групи Ахметова, Фірташа і Льовочкіна виграє, насамперед, "Наш край". Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов.

За його словами, у разі розколу "Опоблоку", група Ахметова зосередиться на "традиційних для Партії регіонів територіях", а от південь України, частина Луганської області, Харків і Маріуполь можуть відійти "Нашому краю".

"Бенефіціар розвалу "Опоблоку" - "Наш край". У разі розколу вакуум буде заповнений саме цією політичною силою", - зазначив Карасьов.

Експерт підкреслив, що саме "Наш край" зберіг господарські кадри Партії регіонів, які працюють на місцях. "На цих людях тримався весь рейтинг "регіонів". І саме через їх відсутність "Опоблок" втрачає позицію за позицією на місцевих виборах, а "Наш край" навпаки - отримує високі результати", - повідомив він.

Політолог додав, що розмови про розкол в "Опозиційному блоці" ідуть давно і є симптоматичними. "Це свідчить про те, що не все там монолітно і злагоджено", - резюмував Карасьов.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що "Опозиційний блок" може розколотися на дві групи: групу, яка орієнтована на Сергія Льовочкіна та Дмитра Фірташа, а також групу, орієнтовану на одного з акціонерів "Опоблоку" Ріната Ахметова. Наголошувалося, що саме останній і є ініціатором розколу.