ua en ru

Через похолодання в Україні на сьогоднішній день близько 3 тис. шкіл не проводять заняття, - Табачник

На сьогоднішній день в Україні близько 3 тис. шкіл не проводять заняття через сильні холоди. Про це журналістам заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день припинені заняття через низькі температур більш ніж в 3 тис. середніх шкіл. Про це, відповідно до закону, рішення приймають місцеві органи влади та директора кожного навчального закладу. Система дуже проста ... якщо - 20 градусів і нижче - заняття зупиняються", - заявив Табачник.
Він пояснив, що відповідно до наказу Міністерства, на відміну від попередніх років, коли для старшої школи заняття скасовувалися при - 25, а для молодшої - при - 20, введена система, за якої при падінні температури нижче - 20 градусів - заняття відміняються для всіх учнів. За словами Табачника, це зроблено "тому що важко знайти фізіологічну різницю між учнем 4 і 5 класів".
"Що б батьки могли планувати свій робочий день, ми рекомендуємо всім дивитися офіційний прогноз українського Гідрометцентру при МНС на наступну добу", - сказав Табачник.
Крім того, Табачник уточнив, що температура - 20 повинна бути не середньодобова, і не протягом дня, а вранці коли дитина повинна йти чи не йти в школу "якщо - 20 у 6 чи 7 ранку цього достатньо, щоб не вирушати на заняття" .

Зазначимо, у київських школах з 1 лютого буде тимчасово припинено навчання у зв'язку з похолоданням.