ua en ru

Із Севастополя за 29-30 квітня виведено 10 суден ВМС України, - Міноборони

З порту тимчасово окупованого міста Севастополь 29 і 30 квітня виведено захоплені в березні російськими військовими 10 катерів і допоміжних суден Військово-морських сил України. Про це повідомили в управлінні преси та інформації Міністерства оборони.

Так, йдеться про навчальні катери "Нова Каховка" і "Чигирин", малий гідрографічний катер "Сміла", пасажирське судно "Іллічівськ", протипожежний катер "Борщів", рейдові водолазні катери "Ромни" і "Токмак", а також два рейдові катери.

Судна виведено відповідно до досягнутих спільною українсько-російською комісією домовленостей і згідно з уточненим наприкінці минулого тижня графіком розблокування і виведення із Криму кораблів, катерів і суден.

Раніше з окупованого Криму до порту Одеси та інших українських портів було виведено 13 кораблів і суден українських ВМС.

Нагадаємо, раніше в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявляв про те, що вся захоплена військова техніка має знаходитися в розпорядженні Збройних сил України.