ua en ru

З Криму виведені чотири судна ВМС України, - Міноборони

З акваторії тимчасово окупованого Криму сьогодні, 20 травня 2014 р., вивели групу з чотирьох кораблів і суден Військово-морських сил Збройних сил України, які у березні поточного року були силоміць захоплені військовослужбовцями Російської Федерації.

З акваторії тимчасово окупованого Криму сьогодні, 20 травня 2014 р., вивели групу з чотирьох кораблів і суден Військово-морських сил Збройних сил України, які у березні поточного року були силоміць захоплені військовослужбовцями Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України (Міноборони).

"Згідно з раніше досягнутими домовленостями спільної комісії у складі представників оборонних відомств України та Росії, зі Стрілецької бухти Севастополя у нейтральні води виведені морський буксир "Корець" і рейдовий буксир "Красноперекопськ", а з озера Донузлав - рейдовий тральщик "Генічеськ" і катер. Як планується, найближчими годинами "Генічеськ", взявши на буксир катер, вирушить у пункт призначення своїм ходом, інші виведені судна дістануться порту призначення за допомогою морського буксира "Геннадій Савельєв" (порт приписки "Південний")", - повідомляють у Міноборони.

Загалом, зазначають у обронному відомстві, станом на ранок 20 травня з тимчасово окупованого Криму в порти материкової України виведено 28 бойових кораблів, катерів і судов українських ВМС.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Міністерство оборони очікує отримання в найближчі дні чотирьох судов Військово-морських сил України, які перебувають зараз у Криму.