ua en ru

В Івано-Франківській області ввели в експлуатацію 163 будинкових лічильники

В Івано-Франківській області ввели в експлуатацію 163 будинкових лічильники Фото: в Івано-Франківській області ввели в експлуатацію 163 будинкових лічильники

8,5 тис. прикарпатців сплачуватимуть рахунки за газ за показаннями будинкового лічильника

З 1 січня 2017 року майже 8,5 тис. прикарпатців сплачуватимуть рахунки за спожитий газ за показаннями будинкового лічильника. 163 прилади обліку встановлені в Івано-Франківську, Калуші та Бурштині, повідомляє прес-служба компанії "Івано-Франківськгаз".

"Для встановлення будинкових вузлів обліку газу відібрано будинки, в яких більше 20 % споживачів не забезпечені індивідуальними лічильниками газу і витрати на будівництво такого вузла обліку газу в декілька разів менші за витрати на встановлення індивідуальних лічильників приладів обліку", – розповідає технічний директор Ігор Височанський.

Як зазначає прес-служба, щомісяця в автоматичному режимі інформація про обсяг спожитого газу в будинку надходить до газорозподільного підприємства. Цей загальний обсяг рівномірно розподіляється на кожного зареєстрованого мешканця будинку.

Якщо у будинку є квартири з індивідуальними лічильниками, то обсяги споживання за їх показаннями віднімають від загального обсягу за показаннями будинкового лічильника і споживачам без лічильників буде розподілено залишковий об’єм, додали у компанії.

"Івано-Франківськгаз" також підкреслює, що споживачі можуть отримати деталізовану роздруківку в газорозподільному підприємстві з даними лічильника, які передаються в автоматизованому режимі. Перевірити показання приладу також можна спільно з представником газового господарства на вимогу власника чи балансоутримувача будинку.

Мешканці багатоквартирного будинку, які не бажають оплачувати газ на підставі будинкового лічильника, можуть встановити індивідуальні лічильники за власний кошт.