ua en ru

В Івано-Франківській області уродженець Сирії стріляв у студента-йорданця

В Івано-Франківській області уродженець Сирії стріляв у студента-йорданця Фото: місце стрілянини (if.npu.gov.ua)

Причиною конфлікту стали майнові відносини

Вчора, 7 серпня, у місті Івано-Франківськ у на вулиці Бельведерській уродженець Сирії під час конфлікту вистрілив у іноземця-студента одного з місцевих вишів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Як зазначають у поліції, 42-річний громадянин України та уродженець Сирії в присутності 17-річного сина поконфліктував із 26-річним уродженцем Йорданії, студентом 5 курсу одного із місцевих вищих навчальних закладів.

Під час конфлікту уродженець Сирії почав стріляти у сторону потерпілого, не влучивши в нього. Потім він ударив опонента рукояткою предмета в голову.

В Івано-Франківській області уродженець Сирії стріляв у студента-йорданцяФото: місце стрілянини

"На підставі причетності до вказаного правопорушення слідчим Івано-Франківського відділу затримано 42-річного зловмисника у порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину за ознаками ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України та обрання судом міри запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Як попередньо встановлено слідством, причиною конфлікту стали майнові відносини. Відповідно до санкції статті такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Триває слідство.

Нагадаємо, що сьогодні у селі Великий Бичків Закарпатської області стріляли у начальника прикордонної застави. Чоловік з Рахова вистрелив у прикордонника із зброї з гумовими кулями "Вій", яка офіційно зареєстрована. Чоловік скоїв два постріла, у результаті чого працівник прикордонної служби отримав поранення.

Також у лютому під час навчань у Львівській області загинув прикордонник. Причиною загибелі прикордонника під час навчальних стрільб на полігоні стало детонування боєприпасу РПГ-7В.