ua en ru

Підсумки чотирнадцятого туру чемпіонату України

14-й тур українського чемпіонату вийшов досить передбачуваним. Хоча, своя сенсація була - "Ворскла" змогла в черговий раз відібрати очки у "Дніпра". Інші лідери очок не втратили.

14-й тур українського чемпіонату вийшов досить передбачуваним. Хоча, своя сенсація була - "Ворскла" змогла в черговий раз відібрати очки у "Дніпра". Інші лідери очок не втратили.

Взагалі, тур розпочався з сумного - "Арсенал" не зміг приїхати до Сімферополя на матч з "Таврією". Таким чином, кримчани, швидше за все, отримають три очки собі в скарбничку, що їм тільки на руку. А от що буде з "Арсеналом" не зрозуміло. І від цього тільки страшніше. Хороший клуб з сильними гравцями практично на рівному місці взяв і впав у фінансову прірву.

Далі, соло у турі взяли "Шахтар" з "Металістом". Перша і друга команди країни взяли по 3 очки, але зробили це по-різному. "Гірники" зірвали злість на "Зорі", забивши тій 4 голи. Знову виділявся у складі "Шахтаря" аргентинець Ферейра. Активний був Бернард. Звісно, луганська "Зоря" - не команда рівня Ліги Чемпіонів. Але може пора б вже Луческу більш активно включати дорогих новачків в ігри великого значення. А то, кінець половини сезону і розмови про адаптацію вже виглядають досить дивними.

"Метал" виглядав менш впевнено, але і суперник був у харків'ян такий, що й проблеми створити міг. "Карпати" весела команда, що любить грати на емоціях. А в іграх швидким і експресивним "Металом" грати без емоцій дуже складно. От і львів'яни "зловили хвилю" і могли зачепитися за очки. Але не змогли.

"Динамо" відіграло в своєму стилі. Велика кількість атак - мінімум тактики. Більшість моментів створювалися завдяки індивідуальним якостям гравців. Особливо виділився Ярмоленко, якого, мабуть, так вже дістали фоли проти себе, що він і зірвався на бідоласі Ємельянові, якому дісталося бутсами по животу. Але честь і хвала "Динамо", що вони змогли дотиснути суперника і забити переможний гол. Це саме той випадок, коли гра забудеться, а результат залишиться. І це саме те, що потрібно нинішньому "Динамо" - добувати результат за результатом.

"Чудовий Дніпро за тихої погоди" , писав Гоголь. А гравці Рамоса продовжують традиції Миколи Васильовича і "чудять". Ще в грі з "Пасушем" відчувалося, що команда починає "сідати" фізично. Не вистачає гравців на весь час. От і в грі з досить міцною "Ворсклою", дніпрян вистачило на перший тайм, але у другому Полтава забила два голи і злегка підкосила впевнений хід "Дніпра". Так у підопічних Сачко є відмінні шанси ще й "Металіст" у наступному турі "підкосити".

Але перед цим, посеред тижня нас чекають матчі національного кубку, в яких буде на що подивитися. Особливо, в Одесі, куди приїде "Дніпро".

Підсумки чотирнадцятого туру чемпіонату України