ua en ru

Італійський суд засудив Берлусконі до року позбавлення волі (доповнення)

Італійський суд засудив колишнього прем'єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі до року позбавлення волі. Екс-прем'єр обвинувачується в незаконній публікації запису конфіденційного телефонної розмови, передає Reuters.

Мова йде про телефонну розмову, пов'язану з банківським скандалом 2005 р., в якому замішана страхова компанія Unipol, що спробувала взяти під свій контроль банк Banca Nazionale di Lavoro (BNL). Сам Берлусконі всі звинувачення на свою адресу заперечує. Згідно з італійським законодавством, він може подати апеляцію і не підлягає тюремного ув'язнення, поки суд її не розгляне.

Раніше сьогодні суд виправдав екс-прем'єра у справі про ухилення від сплати податків. Його компанія Mediatrade підозрювалася в незаконному придбанні авторських прав за завищеними цінами в 2004 р., щоб уникнути податків у розмірі 10 млн євро.

Відзначимо, що Берлусконі також пред'явлені ще два звинувачення: одне з них пов'язано з можливим інтимним зв'язком з неповнолітньою танцівницею з Марокко Карімою Махруг, друге - з придбанням прав на трансляцію для телекомпанії Mediaset. Відповідні слухання пройдуть 18 і 23 березня 2013 г. відповідно.