ua en ru

Італійська Eni має намір видобувати сланцевий газ на території Волинської обл

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук та його заступник Віталій Карпюк сьогодні зустрілися з представниками делегації ТОВ "Західгазінвест", що володіє дев'ятьма ліцензіями на розробку родовищ сланцевого газу в Україні. Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

У складі делегації - генеральний директор товариства Стефано Санті, представник компанії "Ені Юкрейн Холдінгс Б.В" Бруно Манджони і компанії "Кадоган Юкрейн Холдінгс Лімітед" Костянтин Красовський, фахівці юридичних та дозвільних питань.
Мета їх візиту - презентація діяльності ТОВ "Західгазінвест" та обговорення можливостей розробки родовищ сланцевого газу на Волині.

Як розповів Санті, їх компанія отримала дозвіл на геологічне буріння і вивчення територій України. Зараз вони досліджують ділянку в Іваничівському районі. Вони просили сприяння в здійсненні ряду лабораторних досліджень для вивчення екологічного стану регіону.

"Ми шукаємо можливості забезпечити енергетичну незалежність нашої держави. А прогнозні запаси сланцевого газу в Україні - на четвертому місці у світі", - підкреслив голова Волинської облдержадміністрації Клімчук.

Сторони обговорили питання прийняття всіх необхідних процедур і документів для втілення цього проекту. При гарній організації і належної підготовки роботи по розвідці покладів сланцю можуть початися вже влітку 2014 р. Зараз вони вже йдуть в Луганській, Донецькій та Івано-Франківській областях.

Італійська Eni SpA підписала угоду з Національною акціонерною компанією "Надра України" і британської Cadogan Petroleum Plc про купівлю 50% акцій ТОВ "Західгазінвест", що володіє дев'ятьма ліцензіями на розробку родовищ в Україні.

В Україні в рамках програми планується реалізувати чотири розвідувальних кластера, на кожному з яких будуть застосовані технології вертикального і горизонтального буріння, гідророзриву пласта.

ТОВ "Західгазінвест" засноване НАК "Надра України", державним підприємством "Західукргеологія" та спільним українсько-канадським підприємством "Коломийська нафтогазова компанія "Дельта".