ua en ru

Винищувачі НАТО перехопили літаки РФ біля кордонів країн Балтії

Винищувачі НАТО перехопили літаки РФ біля кордонів країн Балтії Фото: винищувачі НАТО(airn-(flickr.com-99th)

У Міноборони Литви відзначили, що у всіх випадках у російської авіації були відсутні плани польотів

На минулому тижні винищувачі НАТО тричі піднімалися по тривозі через російських літаків поблизу кордонів країн Балтії над Балтійським морем. Про це повідомили в Міністерстві оборони Литви.

Як наголошується, 25 вересня винищувачі НАТО перехопили два літаки ТУ-160, які прямували з материкової частини РФ в Калінінград. В цей же день літаки НАТО перехопили ще два Ту-160, що летіли з материкової частини Росії в Калінінград і назад. Також 27 вересня літак НАТО був піднятий по тривозі для перехоплення Іл-20, що прямував з Калінінграда на материкову частину Росії.

У Міноборони Литви відзначили, що у всіх випадках у російської авіації були відсутні плани польотів, а також вони не підтримували радіозв'язок з регіональним центром управління повітряним рухом. При цьому в одному з трьох випадків російський літак летів з відключеним бортовим транспондером.

Нагадаємо, 21 вересня ВПС Франції і Британії підняли бойові літаки для перехоплення літаків РФ. Винищувачі Франції і Британії в супроводі літаків-дозаправщиков були підняті по тривозі з авіабази після того, як два російські бомбардувальники пройшли через міжнародне повітряний простір, яке знаходилося під моніторингом партнерів НАТО.

Раніше повідомлялося, що винищувачі США перехопили два бомбардувальники РФ поблизу Аляски. Два винищувачі F-22 Військово-повітряних сил США 11 вересня перехопили і супроводили два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 недалеко від узбережжя Аляски.